Левски се закотви на последно място

14529
Левски се закотви на последно място

1:2 – отборът на „Левски” със сигурност намразва този резултат, след като и във втория кръг на А група той се получи във вреда на сините, които остават на последно място в българския шампионат. Загубата за „Левски” дойде отново от пловдивски отбор – този на „Локомотив Пловдив”, при това насред стадион „Георги Аспарухов”.

„Локомотив” поведе в 17-тата минута, когато след перфектно центриране на Здравко Лазаров от пряк свободен удар Ласан НДиае прониза Пламен Илиев след удар с глава с гръб към вратата.

Славиша Йоканович поема Левски

Сръбският треньор Славиша Йоканович подписа договор с Левски и ще бъде новият старши треньор на тима, предаде БГНЕС. Бившият футболи...

В следващите минути „Левски” не успя да осъществи кой знае какъв натиск, но гостите се дръпнаха доста назад и сами си създадоха предпоставки за неприятности. Логично в 31-вата минута Цветан Генков вкара първия си гол със синия екип – след центриране отляво, мощен отскок над Александър Тунчев и майсторски удар с глава в долния ляв ъгъл на Йордан Господинов – 1:1. При този резултат завърши и първото полувреме, макар че в края му сините натиснаха и Господинов трябваше да спасява нов опасен удар с глава на Генков.

През второто полувреме „Левски” тръгна по-масирано в атака, като по фланговете Кристовао Рамос и Илиян Йорданов бяха много дейни, но при завършващия пас към Генков нещата се късаха. И в 57-та минута дойде новият студен душ за домакините – Мартин Камбуров, на когото преди мача беше обещано агне, ако вкара, напредна и между трима защитници на „Левски” със страхотен удар с десния крак от около 24-5 метра препарира Пламен Илиев – 1:2.

Минути след този гол „Левски” пропусна да изравни – Господинов спаси с мъка удар от дистанция, а след това Цветан Генков от малък ъгъл не можа да изравни.

Оттук насетне „Локомотив” се затвори, а сините така и не даваха признак дали знаят как да преодолеят защитата в черно-бяло. Единствената грижа за Йордан Господинов до края на мача се оказаха два далечни удара, които той отби с вещина.

Литекс победи убедително Локомотив София

Втори мач, втора победа – това е стартът на отборът на „Литекс” в новия шампионат. Днес ловчанлии победиха с 2:0 като...

Така след два кръга от новия шампионат на България „Левски” все още няма точка. „Локомотив Пловдив” пък е на трето място в А група, след като в две поредни гостувания в София – на ЦСКА и „Левски”, „смърфовете” взеха общо 4 точки.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com