БТК удари по ЦСКА, пусна на търг два имота на клуба в Карадере

22664
БТК удари по ЦСКА, пусна на търг два имота на клуба в Карадере
Снимка: БГНЕС

Българската телекомуникационна компания (БТК) е обявила за продан два имота в Карадере, които са собственост на ПФК ЦСКА ЕАД и които са използвани като гаранция от клуба по дълговете на армейците.

Първият имот е с площ от 9864 кв. метра и се намира в село Самотино, община Бяла. Началната му тръжна цена е 148 500.00 лева без ДДС. Върху него е наложена възбрана от 6 ноември миналата година от НАП-София. В обявлението на частния съдебен изпълнител Захари Димитров е посочено, че желаещите да купят имота могат да го огледат до 13:00 часа на 7 май. Срокът на търга започва да тече от днес и е до 8 май. Справка в Имотния регистър за Професионален футболен клуб ЦСКА показва, че този имот е даден от клуба като залог на БТК заради вземания.

Директива от ЦСКА: Не може да намекваш, че Томов лъже!

Ако не сте разбрали, в държавата има нова директива. Забранено е да се казва и "Гък" против Александър Томов. Камо ли, че лъже. Нищо, ч...

Вторият имот е с площ от 2438 кв. метра и също се намира в землището на село Самотино, община Бяла. Началната му тръжна цена е 37 500 лева без ДДС. Върху постигната най-висока тръжна цена се начислява 20% ДДС. Същото важи и за първия имот. Справка в Имотния регистър показа, че и този имот е обезпечение на вземания, получени от ЦСКА от БТК.

Съгласно вписаното пред Службата по вписванията във Варна, ПФК ЦСКА ЕАД има наложена възбрана върху 13 имота, всичките в община Бяла, както и две заличени възбрани на имоти там.

Припомняме, че точно заради инвестиционен план за 100 млн. лева в Карадере избухна огромен скандал в средата на миналия месец. Тогава правителството одобри изграждането на ваканционен комплекс, който трябва да бъде изпълнен от „Мадара Юръп”. Впоследствие се разбра, че бившите собственици на ЦСКА – „Титан”, също са замесени в проекта със земи. Фирмата на Димитър Борисов и Иво Иванов е направила заменка с Варненската епархия, която митрополит Йоан ще проучва, за да се види дали няма ощетяване на църквата. Изпълнителният шеф на ЦСКА Александър Тодоров пък обясни, че ЦСКА има терен от 25 декара на първа линия в Карадере, който е в регулация, но е под запор. Това обаче нямало да е проблем, ако дойдел купувач, защото НАП ще вдигне запора, добави Тодоров.

Покрай опитите на ЦСКА да набере капитал чрез излизане на борсата плъзнаха и слухове, че вече има запор на разплащателни сметки на клуба. Ако в крайна сметка ИПО-то на ЦСКА се окаже успешно, което към момента се очертава изключително трудно, можело да се стигне до директно изземване на набраните средства заради неплатени дългове. В момента парите от продажбата на акции отиват в набирателна сметка, тъй като се изчаква да се види ще бъде ли успешно излизането на клуба на борсата. В случай че то е неуспешно, парите на закупилите акции трябва да бъдат върнати.

"Офанзива": Чакаме среща с Томов, безумията продължават

Днес бе проведена среща между представители на "Офанзива" и сдружението "ЦСКА Завинаги". За това потвърдиха феновете на тима на своята ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ