Закопчаха футболист от "А" група за манипулиране на мачове

14121
Закопчаха футболист от "А" група за манипулиране на мачове

20-годишен бивш футболист от "А" група е бил арестуван за опит за манипулиране на мачове на юношеския национален отбор до 19 години. Новината съобщи на официалния си сайт Българският футболен съюз.

За да се стигне до арест, са били разпитвани множество лица, сред които и актуални национали от юношеския тим до 19 г., уточняват от БФС.

В Китай спечелили 3 млрд. долара от черно тото

Повече от 100 души са арестувани от полицията в Китай при мащабна операция срещу незаконните футболни залагания на мачовете на Мондиа...

Ето какво гласи цялото съобщение на футболната централа:

Съвместната оперативна работа на Министерство на Вътрешните работи и Българския футболен съюз доведе до арест за опит за манипулиране на мачове на юношеския национален отбор до 19 г.

На 31.07.2014 г. от служители на ГД “Криминална полиция” бе задържан 20-годишен бивш футболист от отбори в “А” ФГ. Две седмици по-рано сигнал за опит за манипулиране на резултати от мачове на юношеския национален отбор до 19 г. бе подаден от Българския футболен съюз в лицето на неговия експерт по почтеността Марио Костурков до Главна дирекция “Криминална полиция”. В резултат на проведените оперативни следствени действия са разпитани множество лица, сред които и актуални национали от юношеския национален отбор до 19 г., участвал на финалите на европейското първенство за юноши в Унгария. Тези футболисти са в същото време играчи на елитни клубове от “А” група, което наложи информираност и съдействие от техните клубове.

Залозите на Левски - Лацио правени в Азия, разкри "Федербет"

Сигналът за нередност на юбилейния мач между Левски и Лацио е дошъл от азиатския букмейкърски пазар. Това съобщи генералният секретар н...

Българският футболен съюз би искал да изкаже своята благодарност на въпросните клубове за запазената конфиденциалност и оказаното пълно съдействие в хода на разследването. Със съжаление трябва да отбележим, че светкавичните действия, които трябваше да се предприемат в резултат на постъпилия сигнал, вероятно са повлияли до някаква степен в чисто психологически план на състоянието на националния отбор по време на Евро 2014. Българският футболен съюз обаче е твърдо решен да направи всичко по силите си, за да изкорени напълно манипулирането на мачове у нас.

Действията по разследване и разширяване на кръга от лица, които имат отношение към извършваната престъпна дейност, продължават. По случая е образувано досъдебно производство по чл.307В от НК, което се наблюдава от Районна прокуратура –Ботевград.

Подозират седем мача от "А" група за уредени

Български отбори са замесени в общо 13 срещи, за които има съмнения, че са уредени. От тях седем са от "А" група, а шест са приятелски ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ