Въпреки победата над Малта, засега България е най-слабият тим сред вторите отбори

18225
Въпреки победата над Малта, засега България е най-слабият тим сред вторите отбори

Снощи България завоюва ценна победа срещу Малта по пътя си към плейофите за Мондиал 2014 в Бразилия, предаде БГНЕС.

"Лъвовете" заслужено надиграха с 2:1 "Рицарите" в Ла Валета и успяха да си върнат второто място в група В, което за кратко беше окупирано от Дания. Независимо от добрата игра на България, Малта оказа сериозен натиск към края на второто полувреме.

Първото попадение за момчетата на Любо Пенев падна в деветата минута след великолепен гол на Радослав Димитров. Играчът на Славия се опита да центрира, но вратарят Хабър вместо да отрази, сам си довкара топката.

Като цяло България доминираше в срещата, но Малта успя да организира няколко по-опасни атаки, а гредата на два пъти спаси отбора ни. Второто попадение за България бе дело на Гъргоров, който не сбърка след разбъркване в полето на Малта. Малтийците все пак успяха да отбележат, след като Ерера направи 1:2.

Въпреки победата обаче националният тим на България има най-слабите показатели сред отборите, които в момента заемат вторите места в квалификационните групи за Световното първенство в Бразилия. Два кръга преди края на квалификационния кръг националите заемат последното 9-то място в класирането, което ще определи участниците в баражите.

Както е известно, най-добрите осем тима, класирали се на второ място своята група, ще играят допълнителни мачове за класиране в Бразилия. За съжаление, след последните резултати в квалификациите, България остана на последното място, което означава, че към момента не попада сред съставите, които ще получат право на бараж.

Възпитаниците на Любослав Пенев имат в актива си седем точки, като тимът пред „трикольрите“ - Унгария е с 11. Толкова имат и Хърватия, Швеция и Португалия. В класирането на вторите тимове не участват мачовете срещу последните тимове в групите.

Все пак до края на борбата в групите остават още два кръга, като е възможно да настъпят сериозни промени. В следващия си мач България гостува на Армения, а в последния кръг приема Чехия на стадион „Васил Левски“ в София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ