Вечното дерби остава "на тъмно"

8690
Вечното дерби остава "на тъмно"
Снимка: БГНЕС

Вечното дерби ЦСКА - Левски почти сигурно ще остане извън телевизионния ефир, съобщава вестник "България Днес". Във вторник фирмата, държаща правата - "Футбол Про Медия", изпрати официално писмо до ТВ 7, в което съобщава, че камерите на телевизията нямат да бъдат допускани до стадионите.

Единственият вариант дербито да бъде излъчено е ТВ 7 да плати до утре или да се съгласи да скъса договора по взаимно съгласие. В противен случай ЦСКА - Левски не може да бъде предаван по нито една телевизия.

Фенове на Левски атакуваха ВИП ложата на Националния стадион

Фенове на Левски в Сектор Г нападнаха ВИП ложата на Националния стадион, за да търсят саморазправа с привърженик на ЦСКА по време на Ве...

"Официално уведомихме ТВ 7, че камерите им няма да бъдат допуснати - заяви пред "България Днес" изпълнителният директор на "Футбол Про Медия" Атанас Караиванов. - Предложихме им да развалим договора по взаимно съгласие, без да искаме неустойки. Няма значение дали мачът е ЦСКА - Левски, или Хасково - Марек. Докато все още имаме действащ договор с ТВ 7, футболното първенство не може да се излъчва по друга телевизия. Предложението за разтрогване на контракта по взаимно съгласие важи само до края на тази седмица. Най-добрият вариант е ТВ 7 да плати. Ако не, договорът ще бъде прекратен от наша страна на 15 август, а дотогава мачове няма да се излъчват. Откакто изпратихме официалното писмо, не сме контактували с ТВ 7. Няма какво да им се молим, те трябва да ни търсят."

Засега сериозни преговори с други телевизии за по-нататъшното излъчване на първенството не са водени. Към момента най-голям интерес към "А" група има от Нова телевизия.

От "Футбол Про Медия" платиха на клубовете първия транш от правата на стойност 2,5 млн. лева, като парите са осигурени основно от собствениците Кирил Домусчиев и Тодор Батков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ