В пресата излязоха имената на акционерите в ЦСКА

19804
В пресата излязоха имената на акционерите в ЦСКА
Снимка: БГНЕС

Имената, които дълго време се криеха от ръководството на клуба, вече са на бял свят. 28 юридически и физически лица притежават общо 6.5 милиона акции, всяка с номинал по левче. Изненадващо е, че очакваният наплив от бивши звезди, мераклии за дялове в ЦСКА, се оказа въздух под налягане. Само Димитър Якимов и Недялко Младенов са в списъка с акционерите. От сегашните играчи пък единствено халфът Николай Дюлгеров и капитанът Валентин Илиев притежават акции, написа football24.bg, цитирайки "Всеки ден".

Главен акционер в ЦСКА остава люксембургската офшорка „Лира Инвестмънт" с дял от 5 902 276. Това означава, че Александър Томов и занапред остава главен играч. Останалите 597 724 акции са били разпродадени на дребни акционери от Димитър Митев - шеф на „Лира Инвестмънт". В списъка с акциите отново пръв е Томов с 391 166 бройки. Най-вероятно обаче бившият вицепремиер е прехвърлил част от дела си на Митата Якимов, който на последното акционерно събрание се е явил като горд приносител на над 126 000 акции.

Исковете за обезщетения срещу ЦСКА продължават

Нямаш и секунда игра на терена за ЦСКА, а ги съдиш за близо милион лева. Това е случаят с аржентинеца Гудио ди Вани. Въобще обаче не е ...

65 000 акции си е купил Емил Данчев - мениджър на Димитър Бербатов. Импресариото държи втория дял сред дребните акционери, веднага след Томов. Трети в списъка с 50 000 бройки е изпълнителният директор на ЦСКА - Александър Тодоров. Първият бивш футболист, който е дал пари, за да стане собственик на акции, е Недялко Младенов - Дечо, притежаващ дял от 7500. Още толкова Дечо е купил и на сина си Григор. Така фамилният дял е от общо 15 000. С 10 000 акции е Иво Котев от клубната управа. След Котев от сегашните хора на работа в ЦСКА е пресаташето Иван Ченчев. Той има 3000 акции, които най-вероятно е взел срещу неполучени заплати.

От футболния отбор най-едър акционер се явява Николай Дюлгеров. Халфът си е купил дял от 2500 бройки. С 1683 е капитанът на ЦСКА Валентин Илиев. В списъка няма нито един друг футболист от първия отбор. Липсва и старши-треньорът Стойчо Младенов, за когото се говореше, че уж щял да си купи акции. Оказва се обаче, че Стойчо си е насочил парите към други видове инвестиции.

Акциите няма да донесат печалба на притежателите си, тъй като ЦСКА има потресаващи дългове и огромни загуби. Ценните книжа обаче стават за окачане в рамка на стената, казаха от финансовия сектор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com