Ютията залепна яко! Хърватия не се изпоти за 1:0 срещу България

42266
Ютията залепна яко! Хърватия не се изпоти за 1:0 срещу България
Снимка: Иван Йочев

Слаб и дезориентиран български тим загуби с 0:1 евроквалификацията срещу Хърватия. Над 30 000 зрители видяха първото ни поражение в група Н, след която оставаме на четвърто място с 3т. Николай Бодуров си отбеляза автогол в 39-ата минута, а играчите на Любослав Пенев не създадоха нито едно чисто голово положение, а играта им бе изпълнена с много брак и инертност. Пенев често повтаря, че целта му е тимът ни да "отлепи ютията", но тази вечер тя изглеждаше по-стабилно залепнала отвсякога.

От първата минута темпото бе високо и двата отбора се захапаха без забавяне. Веднага си пролича стръвта на гостите и това, че България ще трябва предимно да се защитава. Нашите трудно изнасяха топката, лесно я губеха и нямаше идея в играта им. Хърватите пък знаеха за какво са на терена.

Свири, бе, свири - една коментаторска епопея

Бисерите на "вечното лице" на футболния коментар Алекси Сокачев бяха не по-малко чакани, отколкото гостуването на десеткратния европей...

В 13-ата минута топката стигна до Иван Перишич след корнер, но самоотвержената игра на българските бранители прати удара му в корнер. Успяхме да отговорим с неточен удар на Ивелин Попов след центриране на Петър Занев. Разчитахме повече на подобни епизодични стихийни атаки.

Около 25-ата минута мачът бе прекратен за кратко заради ексцесии по трибуните. Хърватските фенове и нашите в сектор Г се замеряха с факли, а в сектор Б българите се сдърпаха с органите на реда. Нещата утихнаха, благодарение и на играчите, които успокояваха привържениците. Атмосферата бе типична за толкова емоционални нации и се усещаше големият заряд.

За съжаление българският тим не успя да използва прекъсването за да се успокои и да реорганизира играта си.

Така се стигна до 39-ата минута, когато сами вкарахме вълка в кошарата. Хърватите спечелиха пряк-свободен удар отдясно. Иван Ракитич центрира, топката стигна до Перишич, той леко я отклони, а след това Николай Бодуров с нескопосано отиграване си отбеляза автогол.

До края на полувремето имахме добър шанс за изравнителен гол. В 42-ата минута Владимир Гаджев изскочи от дълбочина, но не успя да намери добре топката от въздуха и тя излезе в аут.

ТВ7 загуби "А" група, мачовете от първенството ни вече са по Нова телевизия

Нова Броудкастинг Груп официално придоби ексклузивните права за телевизионно и онлайн излъчване на мачовете от българското футболно пър...

Втората част започна с двойна смяна в българския тим. От игра излезе незабележимият Мицански, а мястото му в атака зае Андрей Гълъбинов. Халфът Георги Илиев пък замени Петър Занев.

Българите започнаха по-активно полувремето, но така Хърватия имаше повече шансове за контраатаки. В 58-ата минута Йордан Минев предотврати сигурен гол, след като изчисти прострелно центриране на Перишич.

В 68-ата минута хубава атака на нашите завърши с много опасен удар на Георги Илиев, който мина покрай вратата. Любослав Пенев нямаше какво да губи и вкара в игра последния си жокер - Александър Тонев.

В тези минути публиката на "Васил Левски" бе на изключително ниво и вдъхна сили на немощния ни тим. 

В 73-ата минута топката срещна ръката на Марио Манджукич в наказателното поле, но реферът замълча.

"В" група с пряко телевизионно излъчване, Канал 3 взе правата

Телевизия Канал 3 и БФС подписаха договор за излъчване на мачовете от четирите "В" групи. Това съобщи президентът на централата Борисла...

До края на мача българският тим не успя да изравни и разочарова феноменалната публика. Ютията отново е залепнала, а развитие в играта на "трикольорите" няма. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ