Томов си повярва: ЦСКА оздравя и скоро ще играе в Шампионската лига

28857
Томов си повярва: ЦСКА оздравя и скоро ще играе в Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

Александър Томов внесе яснота относно сегашното финансово и спортно-техническо състояние на ЦСКА. Главният акционер в клуба направи това пред медиите в актуално „Студио Дерби“.

Томов говори с огромен оптимизъм за бъдещето на „армейците“ като според него ЦСКА тръгва бавно, но уверено към пътя на Лудогорец.

"Имаме ясно изработена стратегия. Имаме боеспособно ръководство. Имаме прекрасна детска школа с близо 300 деца, откъдето очаквам да излязат много сериозни потенциални звезди. Оптимисти сме“ - сподели Томов.

"След това, което направи Лудогорец, убеден съм, че много български клубове, на първо място ЦСКА, ще тръгне по този път. ЦСКА е оздравена, имаме 4-5 месеца да възстановим някои опасни дългове, които са от 2010, 2011 година. Това управление (на Титан б.р.) е било нещо уникално, не може да се опише. С ЦСКА не бива да се постъпва така" - заяви още той.

„Счетоводният контрол е на външна фирма – независим одиторски и счетоводен контрол. Правим модерно развитие, дано донесе и спортно-технически резултати. В момента няма опасност за лиценза ни, ние имаме да платим още около 1,5-2 милиона лева дългове, направени от бившите юнаци. Това са скандални сделки, стои печатът и подписът на бившия изпълнителен директор. Това ни коства много, струва ни неприятности и лишения, но така или иначе трябва да се плати. Не смятам, че има основание по какъвто и да е повод да бъдат застрашени лицензите на ЦСКА. Не смятам, че в момента финансовото състояние е по-лошо от това на Левски" - допълни Томов.

Той коментира и забраната от УЕФА за трансфери, като смята, че тя няма да издържи в съда.

"На ЦСКА не е забранено да прави трансфери. Едно нещо е съд, друго е една от комисиите на УЕФА. Това решение е взета на базата на подправени документи, така че ЦСКА не е застрашена, ние ще спечелим това дело. Тази седмица ще обявим кои точно документи са фалшифицирани и от кого. Това е същата история като тази с Ди Вани, където самият той каза, че подписът му е фалшифициран и това се доказа от графологична експертиза".

"В момента се работи на Г сектор, имаме трудности, тъй като там не могат да влизат бетоновози. Правим го по един по-особен начин, работи се повече на ръка и затова става по-бавно. Разбираме, че отзад е парк и не могат да влизат машини. Трите сектора със седалки вероятно ще бъдат готови в близките дни, а другите, които са с прегради по желание на феновете, вероятно ще бъдат готови до следващия празник на клуба, които ще бъде на 11 октомври. На 11 октомври ще имаме много важен мач, посветен на 70-та годишнина на заслужилия майстор на спорта Петър Жеков" - завърши Томов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com