Светлозар Лазаров: Разследваме уредени мачове от девет месеца

67895
Светлозар Лазаров: Разследваме уредени мачове от девет месеца
Снимка: БГНЕС

"Това е разработка, която тече от около девет месеца", каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по повод арестите и разпитите, свързани с черно тото, предаде БГНЕС. Лазаров обаче не каза дали полицията разследва отправени заплахи към президента на БФС Борислав Михайлов.

"Материалите са докладвани в прокуратурата и от около девет месеца е образувано досъдебно производство. Разследването се води в Специализираната прокуратура по обективни причини. На практика това е планирана операция, при която са извършени процесуално-следствени действия с 12 лица. Проведени са обиски, претърсвания и изземвания в шест града и са проверени 14 адреса. Обиските са направени след разрешение от Специализирания съд, като са иззети съответните веществени доказателства, компютри и други комуникационни средства. Работихме с европейски експертни служба и ползвахме експерти от УЕФА, тъй като нямаме голяма практика в България по тази тема. Говорим за мачове от българското първенство. Няма да кажа кои срещи и отбори са, заради феновете и правната страна на въпроса", обясни Лазаров.

Тормоз по телефона за Боби Михайлов заради уредените мачове

Президентът на БФС Борислав Михайлов е получавал заплашителни обаждания по телефона заради действията му срещу черното тото в български...

Междувременно капитанът на Локомотив (Пловдив) Мартин Камбуров даде интервю пред българските медии, след като вчера беше задържан по подозрение, че е участвал в група за уреждане на мачове.

Заедно с него вчера задържани бяха още Кирил Котев (Черно море опроверга информацията) и Александър Тунчев от ЦСКА. Засега последните двама пазят мълчание, но нападателят беше категоричен, че не той и брат му не са замесени в подобни схеми. Той не изрази недоволство срещу задържането си, като определи работата на полицията, като "нормална".

"Не са ме били в ареста, но тонът беше малко по-висок. В крайна сметка, хората се опитват да си вършат работата", сподели Камбуров.

"Всичко беше в рамките на нормалното, но със сигурност не е приятно да си в ареста. Задържаха и брат ми, но снощи заедно се прибрахме. Брат ми е безработен и аз му помагам, с каквото мога. Не мисля, че ние сме най-големите измамници и организатори на черно тото в България. Трябваше да се отзовем, бяхме там. С каквото можахме помогнахме", каза Камбуров пред медиите след излизането от ареста.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ