Слаб Левски загуби и от Монтана

20135
Слаб Левски загуби и от Монтана

Кризата в Левски още повече се задълбочи, след като тимът загуби с 0:2 при гостуването си на Монтана в първия мач от 1/8-финалите за купата на България.

"Сините", които в този двубой играха с бели екипи, можеха да поведат в резултата още в 6-ата минута. Наджиб Амари проби отдясно и стреля силно, но вратарят на домакините Ивайло Василев успя да избие топката.

В 15-ата минута Монтана бе близо до отбелязване на гол. Янко Ангелов стреля от над 30 метра, но топката се удари в напречната греда.

В средата на първата част Амари проби по лявото крило и центрира в наказателното поле, където капитанът на Левски в този двубой Мирослав Иванов отправи комичен удар и вместо да открие резултата прати топката в аут. Малко по-късно десният защитник на домакините Георги Пашов премина през четирима играчи на гостите и отправи силен удар, който мина встрани от вратата, пазена от Кристиян Наумовски.

В 42-ата минута тимът на Монтана, който игра много силно, поведе в резултата. Радослав Цонев сбърка елементарно една топка в половината на Левски, тя попадна в Иван Минчев, който с хубав пас намери Сергей Георгиев и нападателят вкара за 1:0. Около 60 секунди преди попадението домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Борислав Стойчев. При този резултат двата отбора завършиха първата част.

В 56-ата минута Монтана отбеляза нов гол. "Сините" отново загубиха топката в средата на терена, тя попадна в Иван Минчев, който се опита да центрира, но прехвърли вратаря Кристиян Наумовски и така отбеляза второто попадение в мача.

В 68-ата минута Монтана организира бърза контраатака и Ерик Почански отправи силен удар, който обаче бе спасен от Наумовски.

В последните минути футболистите на Ферарио Спасов продължиха да натискат и пропуснаха отлично положение чрез Здравко Лазаров, който реши в малкото наказателно поле да лъже вратаря вместо да стреля и в крайна сметка изгуби топката.

Така Монтана, който в предишния етап на турнира отстрани ЦСКА, взе отличен аванс преди реванша на стадион "Георги Аспарухов" на 3 декември.

СТАТИСТИКА

1/8-финален мач за Купата на България

МОНТАНА - ЛЕВСКИ 2:0

1:0 Сергей Георгиев (42')

2:0 Иван Минчев (56')

МОНТАНА: Василев, Пашов, Михов, А. Георгиев, Пейчев, Рахов, Ангелов, С. Георгиев, Минчев (83' Лазаров), Киров (72' Антонов), Почански (80' Мичев).

Треньор: Ферарио Спасов

ЛЕВСКИ: Наумовски, Ташев, П. Димов, Стойчев, Орачев, Велев, Р. Цонев (58' Гаджев), Краев, Амари, М. Иванов (58' Бедоя), Домовчийски (65' Аниете).

Треньор: Георги Иванов

Жълти картони: Сергей Георгиев, Георги Пашов (Монтана), Радослав Цонев, Пламен Димов (Левски)

Съдия: Станислав Тодоров

Стадион "Огоста", Монтана

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com