Сектор Б предаде на Лудогорец урок по любов

72331
Сектор Б предаде на Лудогорец урок по любов

В седмицата преди мача с Реал (Мадрид) от Лудогорец с гордост обявяваха темповете на продажба на билетите за мегасблъсъка. Дни преди него те са изчерпани, с изключение на единични ВИП-пропуски за сектор А. Страничен наблюдател би си казал, че разградчани са много обичан клуб със сериозна фенска маса в страната. Е да, ама не.

Днес феновете на Левски дадоха още веднъж урок по безусловна подкрепа. Неслучайно те приемат с по-особен заряд всеки сблъсък с разградчани. Защото това е сблъсък на футболни философии, на житейски принципи. От едната страна е вековният син клуб, създаден и подкрепян през годините от идеалисти и бунтари, хора минали през какви ли не трудности за да отстояват идеите си. Правили го в трудни времена при тежко статукво. Срещу себе си имат фирмен отбор с къс житейски опит и битие, осмислено единствено от успехите. Без тях тишина и посредственост.

Реал ли? Левски сдъвка и изплю Лудогорец в голям мач

Истинският Левски се завърна с гръм и трясък! "Сините" развенчаха евро Лудогорец на "Герена" за 3:2 в страхотно дерби, което се превърн...

Каквато беше днес в сектор Г на "Георги Аспарухов". Там имаше максимум 100 човека. След пет дни срещу Реал, закичените със зелени шалчета ултраси ще са 40 000. Стана ли ви ясно защо ще са на стадиона тези хора? Едва ли заради Лудогорец.

Тези в Б обаче са заради Левски. Не ги интересува, че "сините" не са три пъти поред шампиони или пък участници в Шампионската лига. Левскарите отново показаха как се обича. Южната трибуна вреше и кипеше. Хората нямаха търпение да се завърнат в своя дом. И създадоха атмосфера при която Лудогорец се стъписа. Защото няма това, което има Левски. Не е свикнал да играе в такава обстановка срещу толкова отдадени фенове. Днес феновете на Левски на практика спечелиха мача. И показаха на цяла България как се бие Лудогорец. С истинско футболно сърце. Каквото в Разград няма, най-вече по трибуните. И никога няма да има.

И докато в такъв дерби мач количеството е нормално, то далеч по-впечатляващо бе случилото се преди седмица. Миналата неделя в пика на тридневни почивни дни, феновете на столичани препълниха гостуващия сектор на крайно негостоприемния и неприветлив стадион в Хасково. Малък момент, който показва колко голям е този клуб. И колко жив е. Напук на всички, които бързо го отписваха. Защото с тези фенове просто си задължен да успяваш и да си на върха. За разлика от Лудогорец. Който ако утре се срине, ще им максимум на едни 100 човека. Ако днес на "Герена" имаше и толкова.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ