Предлагат на Левски котдивоарски голаджия, юноша на ПСЖ

28103
Предлагат на Левски котдивоарски голаджия, юноша на ПСЖ

Пред Левски има още една опция за централен нападател, пише "Тема Спорт". На "сините" е предложен котдивоарецьт Франк Джа Джедже. Той е познат у нас от мачовете на Лудогорец срещу Черноморец Одеса в групите на Лига Европа миналия сезон. Тогава разградчани спечелиха в Украйна с 1:0, а на "Васил Левски" завършиха 1:1. Джа Джедже пък бе най-опасният щурмовак на противника и постоянно тормозеше защитата на шампионите.

В момента нападателят е свободен агент. Той е роден на 2 юни 1986 година в Абиджан, но притежава и френски паспорт - 12-годишен се мести в Париж. Юноша е на ПСЖ, дори има 5 мача за първия отбор. Пращан е под наем в Брест и Гренобъл, преди последният тим да откупи правата му през 2007 година - съотборник е с Христо Янев. До 2009-а изиграва 36 мача и бележи 10 гола. Следва престой в Страсбург, където се засича с Емил Гъргоров-Бадема, и Ница. През 2012 година преминава в украинския Черноморец Одеса. За първенство има 38 мача със 7 гола. През март 2014-а обаче разтрогва с клуба заради усложнената ситуация в страната. Доиграва сезона в норвежкия Сарпсборг. В момента още е без отбор.

Всички набелязани отрязаха Левски

Всички набелязани от Левски нападатели са отказали предложенията за договори на "сините", пише "Преса". Причината е, че нито един от тя...

Любопитното е, че Джа Джедже има мачове за юношеските отбори на Франция и за олимпийския тим на Кот Д’Ивооар.

Към момента Левски не може да си позволи да вземе скъпо платен играч. Поради тази причина от преминаване на "Герена" се отказаха румънците Александру Йоница и Даниел Никулае, както и унгарецът Кристиян Немет. В момента "сините" тестват чилиеца Маурисио Гомес. Очаква се до края на седмицата да пристигнат още играчи на проби.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ