Пак расизъм в Сектор Б! Левски - ЦСКА остава без публика? (СНИМКА)

89045
Пак расизъм в Сектор Б! Левски - ЦСКА остава без публика? (СНИМКА)
Снимка: Иван Йочев

Функционира ли изобщо БФС? Ако отговорът е положителен, то Левски би трябвало да посрещне ЦСКА минимум пред празен сектор Б на 25 октомври на "Васил Левски". "Сините" фенове вдигнаха расистки плакат по време на дербито срещу Лудогорец вчера. На транспаранта пише "УЕФА мафия и кажете "да" на расизма". Фотографът на Sportline.bg Иван Йочев улови скандалния момент, който по всички правила трябва да донесе сериозни главоболия на столичани за следващия домакински мач на Левски, който по стечение на обстоятелствата е "вечното дерби" срещу ЦСКА.

Сектор Б предаде на Лудогорец урок по любов

В седмицата преди мача с Реал (Мадрид) от Лудогорец с гордост обявяваха темповете на продажба на билетите за мегасблъсъка. Дни преди не...

Припомняме, че УЕФА, на която БФС е член, е безкомпромисна спрямо проявите и толерирането на расизъм. Последно усетихме строгостта на евроцентралата, когато Лудогорец бе наказан със затваряне на сектор А, но благодарение на адвокатите си санкцията бе сведена до ограничаването на един блок от сектор В за мача с Реал (Мадрид). Причината бяха расистки скандирания на мача със Стяуа. Същите имаше и от отсрещната страна, а Стяуа отнесе наказание да играе пред празни трибуни срещу Олборг за Лига Европа.

Легия пък бе глобен с 80 000 евро заради транспарант по повод на УЕФА "Когато футболът няма значение, парите имат". Изстъплението на левскарите е доста по-крайно, най-вече заради употребата на думата "мафия". Изобщо на "Иван Асен" ще имат доста работа, ако за пореден път не действат на принципа "широко затворени очи".

БФС е член на УЕФА, а Борислав Михайлов често се хвали с добрите си контакти с Мишел Платини. Французинът е подел сериозна борба с всякакви прояви на расизъм и по всички правила БФС би трябвало да следва тази линия. Още повече, че Левски има редица прегрешения в миналото с вдигане на пречупени кръстове и прочие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ