Нова класическа победа за ЦСКА в третия ешелон

3876
Нова класическа победа за ЦСКА в третия ешелон
Снимка: Офанзива

Отборът на ЦСКА продължава победната си серия в Югозападната В група, след като отново спечели без да допусне гол – този път като гост на Ботев (Ихтиман) с 3:0. Мачът се игра в столичния квартал „Надежда”. С победата ЦСКА събра 12 точки, при голова разлика 16:0.

Само през първото полувреме червените изтърваха шест-седем положения и поне три стопроцентови. В 27-та минута зрителите видяха пропуска на мача. Направи го младия Павел Головодов, който при успореден пас по земя от малкото наказателно поле успя да не уцели вратата. Последва и атрактивно спасяване на Миленко Христов на удар на Радой Божилов, а малко по-късно Христов се намеси решително и при изстрел с глава на Ангел Грънчов. Вратарят на Ботев (Ихтиман) направи и двойно спасяване на удари на излезлия сам срещу него Костадин Хазуров.

Баждеков: Левски върви по-добре от очакваното във финансов план

От началото на сезона преизпълнихме сериозно това, което беше заложено по план. Разходите ни също бяха доста сериозни, платихме си всич...

Второто полувреме тръгна по същия сценарий – как армейците да преодолеят Миленко Христов. Той спаси диагонален удар на Головодов, който минута по-късно пак имаше шанс, но стреля слабо в ръцете на вратаря на Ботев (Ихтиман).

При всички тези пропуски ЦСКА за малко да инкасира гол, след като червената защита заспа при центриране към Павел Александров, той излезе сам срещу Стоян Колев, но армейският вратар не спеше и блокира удара.

В 62-рата минута най-после ЦСКА поведе. Голът падна след пас на Преслав Йорданов към Борис Галчев, който на празна врата не сбърка – 0:1. Пет минути по-късно Миленко Христов се размина с топката, но Преслав Йорданов беше изпреварен от защитник на Ботев (Ихтиман), иначе вторият гол беше сигурен. В 70-тата минута влезлият като резерва Георги Барбов беше изгонен след втори жълт картон за груб фаул срещу Милен Кикарин.

Шест минути преди края на мача Преслав Йорданов също се разписа след удар от дъгата на наказателното поле по земя, който Христов не можа да отрази – 0:2. Голът дойде, след като по-рано в мача Христов изби с една ръка удар на Йорданов от много по-близка дистанция. А в последната минута Борис Галчев вкара трети гол, с удар от упор.

Лудогорец не успя да победи Славия

Отборите на Лудогорец и Славия завършиха при равенство 1:1 в първия мач от седмия кръг на първенството. Двубоят се игра на стадион &bdq...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com