Миналата година по това време никой не мислеше да се подиграва с Левски

10149
Миналата година по това време никой не мислеше да се подиграва с Левски

Според бившия изпълнителен директор на Левски Иво Тонев кризата при "сините" е причина съдиите да не свирят коректно мачовете на отбора.

"Преди година по същото време Левски се бореше за дубъл. Сега отборът е на земята. Както казва един приятел, дойде един дришльо и се изгаври с Левски на "Герена". Боли ме за това, което става. Лесно е да се гавриш с падналия. Левски ще се изправи", каза Тонев.

Гонзо и Мъри са точните хора за Левски, според Тонев

Изпълнителният директор на Левски в оставка Иво Тонев заяви, че е радостен от завръщането на Георги Иванов в клуба и се надява, че той ...

Иво Тонев разкри и коя е най-голямата грешка според него в българския футбол досега.

"Не бива футболните клубове в България да зависят от един човек. Клубът трябва да прави бизнес и да акумулира средства. Да, това е вариант - стадионът да носи името на дадена компания, да идват свежи пари и ръководството да разполага с тези средства. На тази тема съм говорил още преди 10 години. Най-голямата глупост бе клубовете да са АД-та" - заяви Тонев

Според него още по-лошо е ако клубовете биват издържани от един човек. Както е известно водещите отбори в България, Лудогорец, Левски, Ботев и Литекс са финансирани изцяло от собственикът на отбора. Тонев смята, че това не е правилният модел, тъй като при едно оттегляне на Кирил Домусчиев, Тодор Батков, Цветан Василев и Гриша Ганчев, като благодетели на съответните клубове, бъдещето на футбола в България е поставено под въпрос.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com