Марек излъга Хасково за победа №1 в "А" група на "Бончук" от 2008-а

11808
Марек излъга Хасково за победа №1 в "А" група на "Бончук" от 2008-а

Марек излъга Хасково за 2:1 във втория кръг от новия шампионат в "А" група. Това е първи успех на дупничани на собствения си стадион "Бончук" в елита от 2008 година. Победата донесе и дебютни три точки за домакините този сезон в елита. Головете за Марек отбелязаха Милен Василев 16-ата минута и Крум Бибишков в 73-ата от дузпа. Попадението за гостите реализира Дончо Атанасов в 83-ата. От 58-ата минута Хасково остана с човек по-малко на терена заради втори жълт и съответно червен картон на Узунов.

В началните минути и двата отбора не рискуваха и погледите към двете врати бяха рядкост. Постепенно отборът на домакините се настани по-трайно в половината на гостите, а това даде резултат. В 16-ата минута от пряк свободен удар новото попълнение на дупничани Василев откри резултата. До почивката домакините нацелиха и напречната греда. В 42-ата минута Димитър Димитров стреля опасно, но топката се отклони в гредата и попадна във вратаря на гостите – Банков.

През втората част гостите останаха с човек по-малко, тъй като в 58-ата минута Узунов беше изгонен от съдията Баялцалиев за втори жълт картон. Всичко се нарешдаше добре за домакините, когато Крум Бибишков се разписа от дузпа за нарушение срещу Близнаков в 73-ата минута. Десет по-късно Дончо Атанасов върна гостите в мача, след като се разписа при центриране от корнер. Въпреки усилията на хасковлии да се доберат до равенството, те така и не успяха. В крайна сметка Марек взе първи успех в елита през сезона, изравнявайки се по точки с днешния си съперник.

СТАТИСТИКА:

Мач от втори кръг в "А" група

МАРЕК - ХАСКОВО 2:1 (1:0)

1:0 Милен Василев 16

2:0 Крум Бибишков 73-дузпа

2:1 Дончо Атанасов 83

МАРЕК: Михайлов; Б.Николов, М.Николов, Лахчев, Димитров, Тончев, Илиев, Василев (70-Близнаков), Андонов, Д. Димитров, Бибишков

ХАСКОВО: Банков, Ничев, Н.Димитров, Скерлев, Крумов, Узунов, Велев (57-Кямил), Хубенов, Райнов, Атанасов, Ангелов (46-Чепилов)

Жълти картони: Крум Бибишков, Димитър Илиев (Марек), Кирчо Крумов, Владислав Узунов, Иван Скерлев (Хасково)

Червен картон: Владислав Узунов (Хасково) 59

Съдия: Ангел Баялцалиев

Стадион: "Бончук", 2500 зрители

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ