Лудогорец с 8 млн. лв. от билети и тв права

41214
Лудогорец с 8 млн. лв. от билети и тв права

Лудогорец ще спечели около 8 млн. лева от продажба на билети за трите си домакински мача в Шампионската лига, както и от телевизионното им излъчване по целия свят. Отделно тимът вече си гарантира от УЕФА премия от 8,6 млн. евро (17 млн. лв.) за участието в груповата фаза на турнира. Така общите постъпления на "орлите" от евродвубоите през този сезон ще достигнат 25 млн. лв.

Тази сума е по-голяма от годишните бюджети на Левски, ЦСКА и Литекс взети заедно.

От 50 до 100 лв. за Лудогорец - Реал (М)

От 50 до 100 лева ще струват масовите билети за мача Лудогорец - Реал, твърди "Стандарт". Най-ниската цена ще е зад вратите, а най-висо...

Лудогорец ще приеме Реал (Мадрид) (1 октомври), Базел (22 октомври) и Ливърпул (26 ноември). Цените на билетите за тези три срещи все още не са обявени официално, но се очаква средната им стойност да е 40 лв. При пълен капацитет на "Васил Левски" (40 000 зрители) сметките показват, че за всяко домакинство в Лигата "орлите" ще вземат по 1,6 млн. лв. Тези пари остават изцяло за клуба.

От трите двубоя пред родна публика тимът от Разград ще заработи 4,8 млн. лв. Към тях ще се прибавят и постъпленията от телевизионни права, които се разпределят от УЕФА. Така например при участието си в груповата фаза на турнира през миналия сезон румънският Стяуа е получил 5,1 млн. евро от излъчвания. В УЕФА обаче вземат под внимание телевизионния пазар във всяка страна и тъй като северната ни съседка е 3 пъти по-голяма от нас като аудитория, в Лудогорец може да очакват около 1,7 млн. евро (3,3 млн. лв.)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ