Локо (Пд) изправи ДК пред сложен казус

20135
Локо (Пд) изправи ДК пред сложен казус
Снимка: БГНЕС

Членовете на Дисциплинарната комисия към БФС са изправени пред много сложен казус след днешните ексцесии, предизвикани от феновете на Локомотив (Пд), които наложиха прекратяване на дербито с Ботев (Пд) в края на първото полувреме. Шефовете във футболната ни централа трябва да се съберат и да бистрят наказанията от изминалия кръг идния вторник. Ден по-късно, в сряда, по програма Локомотив (Пд) трябва да приеме Лудогорец в реванша от 1/2-финала за Купата на България. Заседанието няма как да бъде изтеглено по-рано заради официалните великденски празници. Дори да бъде наложено наказание на "смърфовете" лишаване от домакинство, няма да има време двубоят с разградчани да бъде преместен на друг стадион. Случилото се на дербито днес пък е рецидив за Локомотив (Пд) и клубът почти сигурно ще бъде жестоко санкциониран. Освен това, най-вероятно на Ботев ще бъде присъдена служебна победа с 3:0.

"Смърфовете" вече бяха наказвани три пъти от началото на сезона заради инциденти с феновете. В седмия кръг от шампионата миналия август пловдивчани играха без публика на "Лаута" срещу Локомотив (Сф). Причината беше бой между феновете на Локо (Пд) и на Нефтохимик при гостуването на тима в Бургас.

Стойнев: Агресията излезе извън граници

Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Методи Стойнев бе изключително ядосан от поведението на феновете на своя тим, които доведоха ...

В края на октомври миналата година Локо за втори път беше наказан да домакинства без публика, след като в мача с ЦСКА беше ударен полицай на трибуните на "Лаута". Смърфовете изтърпяха наказанието си срещу Левски.

На 26 февруари тази година Локо вече беше лишен от домакинство заради хвърлени предмети от феновете по трибуните към терена. Така се наложи "смърфовете" да приемат Черноморец в Любимец.

Днешните ексцесии вече се явяват рецидив и наказанието ще е жестоко.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ