Левски взе глътка въздух с шедьовър на Аниете и трудна победа над Славия

37753
Левски взе глътка въздух с шедьовър на Аниете и трудна победа над Славия

Левски победи Славия с 2:0 в най-старото столично дерби. Срещата бе от 8-ия кръг на "А" група. Головете за домакините отбелязаха двама чуждестранни футболисти в самия край на двубоя - Педро (85) и Аниете (90+3).

Двата отбора изиграха слаб мач и въпреки успеха, мъката в играта на "сините" от началото на сезона се затвърди. Сблъсъкът на стадион "Георги Аспарухов" пък се игра пред празни трибуни заради наказанието на домакините.

С това поражение "белите" развалиха добрата си серия на "Герена" от две поредни равенства. Миналия сезон те измъкнаха 2:2, а преди това и 1:1, с което отнеха титлата под носа на Левски за сметка на Лудогорец. Двубоят пък беше и официален дебют за новия треньор на Славия Иван Колев.

Още в 3-та минута на мача Левски организира опасна атака. Педро получи топката от Домовчийски в наказателното поле, но не успя да я запази и извърши нарушение.

Шест минути по-късно Славия можеше да открие резултата! Манзоро отправи топовен изстрел, вратарят на "сините" Пламен Илиев изби, топката попадна в Бургзорг, който също стреля, но стражът бе непробиваем.

Новото попълнение на Левски Амари отправи коварен удар от далечна дистанция в 12-та минута, но вратарят на Славия Емо Петров отби топката в корнер.

В средата на полувремето "сините" на два пъти получиха шанс да поведат в резултата. Първо Манзоро шутира от фаул, но Минев изчисти топката с глава в ъглов удар. Три минути след това отново Манзоро сътвори най-сериозният пропуск през първата част! Той се озова очи в очи с Петров, опита се да вкара топката между краката му, но вратарят спаси.

В 28-та минута нападателят на Славия Платини пробва своя шанс с далечен удар, който мина близко до вратата на Илиев. След този момент в двубоя Левски заигра по-силно от своя противник, но това доведе само до два корнера и до нищо опасно пред вратата на "белите".

В заключителните минути на полувремето Бургзорг се откъсна от защитата на Левски, но пасът на Фернандо бе прекалено дълъг и Илиев излезе мигновено и улови топката.

Едва 4 минути след подновяването на играта Левски можеше да си осигури предимство в резултата по много красив начин. Сърмов изстреля снаряд по посока на вратата на Славия, но Петров се намеси перфектно и изби в корнер.

В 56-та минута Амари опита с техничен изстрел да препарира вратаря на Славия, но той отново демонстрира класа и акробатично спаси.

През второто полувреме темпото на игра спадна, като липсата на публика едва ли извинява футболистите, тъй като победата и за двата отбора е доста важна.

На влезлия като смяна, в 65-та минута футболист на Левски Аниете, му бяха нужни само пет минути, за да създаде нещо интересно пред вратата на Славия. Халфът нахлу в наказателното поле и се опита хитро да върне топката назад към Педро, но пасът му бе пресечен.

В 73-та минута "белите" имаха огромен късмет, защото бе цяло чудо, че топката не спря в мрежата им! Педро шутира по земя, Петров изби. След това топката стигна отново до холандеца, който я овладя на аут-линията и отправи нещо средно между изстрел и пас. Аниете засече кълбото, но вместо опразнената врата, оцели стража на Славия. Непростим пропуск на испанеца!

Все пак пет минути преди края на редовното време, "сините" заслужено отбелязаха така ценното за тях попадение! След образцово центриране в наказателното поле на Педро, влезлият като резерва Прохазка насочи то и тя се озова във вратата на Славия.

В последните секунди на мача дойде най-красивото изпълнение в него! Аниете отбеляза гол, който е присъщ за най-големите майстори във футбола. Испанецът препарира направилият силен двубой Петров с прехвърлящ удар от границата на наказателното поле - 2:0 за Левски!

СТАТИСТИКА

ЛЕВСКИ - СЛАВИЯ 2:0

Педро 1:0 (85)

Аниете 2:0 (90+3)

Левски: П. Илиев; Крумов, Стойчев, Белаид, В. Минев; Сърмов, Гаджев; Педро, Бедоя (Прохазка 80'), Амари (Аниете 65'); Домовчийски;

Треньор: Георги Иванов

Славия: Е. Петров; Панов, Ристевски (Пиргов 81'), Везалов, Диего; Бургзорг, Вълчанов; Фернандо (Стоянов 69'), Мансоро (Вълчанов 74'), К. Стоянов; Платини;

Треньор: Иван Колев

Жълти картони: Крумов (Левски); Бургзорг, Пиргов (Славия);

Съдия: Таско Тасков

Стадион: "Георги Аспарухов"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ