Левски мина леко през Хасково, на точка е зад ЦСКА

57283
Левски мина леко през Хасково, на точка е зад ЦСКА
Снимка: Иван Йочев

Левски се намести в тройката във временното класиране, след неособено изненадващ успех над намиращия се на дъното Хасково в мач от 9-и кръг на "А" група. "Сините" се наложиха с 4:1 с голове на Луис Педро в 27-ата, на Валери Домовчийски в 39-ата минута, на Гаджев в 75-ата и на Аниете в 77-ата минута. Точен за домакините бе Емил Ангелов от дузпа в 83-ата минута.

Това бе първа победа за отбора на Георги Иванов в мач, игран далеч от "Герена", през новия сезон. За първи път от началото на шампионата софиянци победиха противник така убедително. Неуспехът пък бе под номер 8 в "А" група за новака Хасково, който си остана само с една победа - над шампиона Лудогорец в първия кръг.

Мачът бе белязан и от спорното съдийство на Радан Мирянов в две ситуации, и двете в ущърб на Хасково. Реферът не зачете засадата на Домовчийски при първия гол на гостите и не свири дузпа за домакина в 74-ата минута.

През първия четвърт час Левски бе отборът, който владееше преимуществено топката, но до голови положения пред една от двете врати не се стигаше. Първото добро положение пред Левски, което дойде в 19-ата минута, бе пропиляно от Валери Домовчийски. Бедоя напредна отляво и пусна прострелно към нападателя, но той не успя да засече топката.

Левски сложи край на над 170-минутна голова суша при гостуванията си през този сезон в 27-ата минута, когато Луис Педро даде аванс на "сините". Бедоя се измъкна отляво, подаде към Домовчийски, който обаче нацели гредата. Връхлитащият Луис Педро обаче не сгреши при добавката и опъна мрежата на Боян Пейков за 1:0.

При повторението на ситуацията обаче ясно се видя, че футболистът на гостите с номер 17 се намираше в положение на засада. Никой обаче от страна на Хасково не протестира срещу това.

Попадението даде порив в играта на Левски. В 30-ата минута Гаджев центрира прострелно във вратарското поле, топката рикошира и излезе в корнер. Последваха 10-ина минути, в които Левски диктуваше случващото се на терена и така се стигна до 39-ата минута, в която авансът на гостите от София бе удвоен след грешка на стража на домакините.


Гаджев направи двойно подаване с Бедоя, след което опита да прехвърли Пейков. Стражът на Хасково улови топката, но я изпусна, а Валери Домовчийски от близка дистанция се разписа за 2:0 в опразнената врата. Това бе попадение номер 3 за него в "А" група през този сезон и общо 49-о в българския елит. Мачът за юношата на "сините" бе пък под номер 100.

Наставникът на Хасково се опита да промени негативния резултат с двойна смяна на почивката. Чепилов и Райнов не излязоха на терена, местата им бяха заети от Узунов и Хубенов. В отбора на Левски пък Радослав Цонев замени Георги Сърмов.

Отборът на Димчо Ненов влезе по-напористо в мача след почивката, като в 47-ата минута Стойчев направи решаващо изчистване при опасно центриране в наказателното поле. В 60-ата минута пък Домовчийски отстъпи мястото си на Аниете.

Треньорът на Хасково използва последната си смяна, за да подсили още отбора си в атака. В 65-ата минута Галин Димов отстъпи мястото си на терена на Дончо Атанасов.

В 74-ата минута Владислав Узунов бе ударен от Пламен Крумов при опит да играе с глава, като домакините претендираха за дузпа, но Радан Мирянов спести такава на гостите от София. Само минута след това с прецизен удар в долния ъгъл Гаджев направи резултата на стадиона в Хасково класически, след като получи подаване на дузпата от Аниете. В 77-ата минута самият Аниете също записа името си сред голмайсторите, разписвайки се с глава след центриране на Минев в наказателното поле.


В 78-ата минута късметът попречи на Хасково да върне едно попадение, след като Кирчо Крумов нацели гредата. Резултатът все пак бе намален седем минути преди края на редовното време, след като Аймен Белаид извърши глупав фаул срещу Недялко Хубенов в собственото си наказателно поле и Радан Мирянов го изгони с директен червен картон. Бившият играч на "сините" Емил Ангелов реализира отсъдената дузпа хладнокръвно за 1:4.

СТАТИСТИКА

ХАСКОВО - ЛЕВСКИ 1:4

0:1 Педро 27'

0:2 Домовчийски 39'

0:3 Гаджев

0:4 Аниете

1:4 Ангелов

Мач от 9-ия кръг на "А" група

Състави:

Хасково: 22. Боян Пейков, 24. Мартин Ковачев, 26. Костадин Ничев, 14. Иван Скерлев, 17. Кирчо Крумов, 19. Мартин Райнов (46' Узунов), 66. Васил Велев, 44. Галин Димов (65' Дончо Атанасов), 11. Деян Лозев, 88. Атанас Чепилов (46' Хубенов), 9. Емил Ангелов

Треньор: Димчо Ненов

Левски: 23. Пламен Илиев, 14. Веселин Минев, 3. Аймен Белаид, 5. Борислав Стойчев, 71. Пламен Крумов, 8. Мигел Бедоя (74' Прохазка), 8. Георги Сърмов (46' Радослав Цонев), 45. Владимир Гаджев, 11. Луис Педро, 13. Наджиб Амари, 17. Валери Домовчийски (60' Аниете)

Треньор: Георги Иванов

Жълти картони: Мартин Ковачев 30', Борислав Стойчев 43', Луис Педро 69'

Червен картон: Аймен Белаид 83'

Съдия: Радан Мирянов

Стадион "Хасково", Хасково

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ