Кокала пред SL: Титлата е за ЦСКА или Лудогорец, Локо няма да изпадне

26627
Кокала пред SL: Титлата е за ЦСКА или Лудогорец, Локо няма да изпадне

Емил Велев е сред хората, на които дербитата от съботния ден в "А" група, са донесли най-големи емоции. Той бе назначен за треньор на Локомотив (Пловдив) преди началото на сезона, но бе сменен с идването на новото ръководство на "Лаута". Вчера "смърфовете" загубиха с 0:2 от Ботев за петото си поредно поражение. Велев е и дълбоко свързан с Левски, като освен че бе негов футболист, бе и последният треньор, който го изведе до титлата в българския шампионат. "Сините" удариха Лудогорец с 3:2 снощи. Sportline.bg се свърза със специалиста, за да коментира резултатите на отборите и процесите в двата клуба.

Г-н Велев, как видяхте Локомотив (Пловдив) в дербито с Ботев (Пловдив)?

- Знаете, че бях назначен за треньор на Локомотив от г-н Динев, преди да дойде новото ръководство. В подготовката, която проведох, имахме много добър отбор, в който личаха имената на Вальо Георгиев, Здравко Лазаров. В контролите наредихме само победи, имаше изграден колектив, балансът бе направен. Всички играчи бяха махнати при идването на новата власт и бяха докарани други. Напълно очаквано Ботев победи, защото Вили Вуцов много добре успя да балансира отбора след оттеглянето на Цветан Василев, знаете по какви причини. Локомотив за 6 мача не са вкарали гол, което е много жалко. Аз бях там година и половина и знам, че този клуб има място за развитие с многобройната и вярна публика, която ги подкрепя.

Реална ли е опасността Локо (Пд) да изпадне или смятате, че отборът ще се вдигне в течение на първенството?

- Не знам дали Локомотив ще бъде първият, който ще изпадне, има и други отбори, които са зле. Не смятам, че Локо (Пд) трябва да изпадне. Мисля, че отборът ще се вдигне, но не знам какви промени трябва да се направят, това е работа на ръководството. Стискам палци да не изпаднат.

Загубата е поредна за отбора, който няма вкаран гол в 6 мача. Вас ви махнаха, за да се вдигне отборът, а нещата пропадат...

- Не знам защо се случва така, събраха добри за родните стандарти футболисти, но нещо куца в отбора - мотивация ли, качество ли. За мен например е необяснимо защо срещу Ботев не пазеше Данчо Господинов...

Да поговорим и за Левски. На какво се дължи успехът на "сините" срещу Лудогорец?

- Още преди идването на Пепе Мурсия казах, че Гонзо трябва да си поеме отбора и да бъде и треньор, и спортен директор. Когато водех Локо, бях в Тотнъм и там ми хареса тази формула. Предвидих, че Гонзо ще се справи в Левски.

Научава ли Георги Иванов треньорския занаят?

- В Черно море отборът му играеше добре, бе мотивиран, агресивен. Така бе и в Левски снощи. Лудогорец се видя, че не бяха концентрирани, явно мислеха за Реал... Не разбрах защо Златински бе на резервната скамейка, но това бе добре дошло на Левски. Не мога да си обясня и невключването на Мисиджан.

Успехът временно явление ли е или показва накъде ще се развива отборът?

- Левски се движи във възходяща линия и ще продължи така. Във всеки отбор има периоди на възход и падение, Левски определено е във възход.

Никой не ги слагаше в сметките в началото, но може ли "сините" да се преборят за титлата?

- ЦСКА и Лудогорец са основните претенденти за титлата, ако Левски успеят да се преборят с тези два отбора, имат голям шанс да са шампиони.

Вие сте играл в чужбина. Ако българин си позволи да провокира местните фенове както Козмин Моци - сектор Б, какво ще последва?

- Тежко му се пише. Но Моци видяхме на какво е способен, извърши подвиг за класирането на Лудогорец в Шампионска лига. Не мога да кажа кой е бил прав в случая.

На шампионите им предстои мач с Реал (Мадрид) в сряда. Какви са шансовете им да постигнат положителен резултат?

- Надявам се да стане хубав мач, а Лудогорец да покажат най-доброто от себе си, те го могат. Но във всеки случай, на Лудогорец ще им бъде много тежко, Реал е много класен тим, намира се в подем, последните му резултати са стряскащи, освен това в този турнир те играят много си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com