Иво Тонев: Сектор А на "Герена" ще приема публика през септември

18971
Иво Тонев: Сектор А на "Герена" ще приема публика през септември
Снимка: БГНЕС

Иво Тонев най-накрая наруши своето мълчание и даде пресконференция, на която разясни ситуацията около строежа на Сектор А на стадион "Георги Аспарухов". Той говори и за своето бъдеще в клуба, след като ремонтните дейности бъдат завършени. Очакванията са въпросният сектор да отвори врати през септември, но без козирка, която струвала 2.8 млн. лева.

"Ангажирах се със срокове, някои не спазих. През септември Сектор А ще може да приема публика. За да не се създава напрежение сред феновете - на всеки 30 дни на сайта на Левски ще се качва информация какво се случва със строежа. Като видя как се движат нещата, тогава ще се ангажирам с точна дата за откриването на Сектор А", започна Тонев.

Днес Иво Тонев ще говори за ремонта на "Герена"

Днес председателят на управителния съвет на Левски Иво Тонев ще даде повече имформация за строежа на сектор "А" на стадион "Георги Аспа...

"До момента са дадени над 4.3 млн. лева по строежа. Прекратява се договорът с „Главболгарстрой" - фирмата, която досега строеше сектора, ще бъдат наети нов изпълнител и подизпълнители. Сумата, която е необходима за сектора, за да приема публика е около 3 млн. лева. Козирката струва 2.8 млн. лева. Носещите й елементи не могат да бъдат изработени в България. Две са фирмите, които са най-близко до нашите възможности - чешка и немска. Останалото може да бъде изработено у нас. Септември месец козирка няма да има. Само болтовете са около 200 хил. лева. В рамките на 20 дни в последствие козирката може да бъде поставена. Срокът за изработването й е два месеца и половина. Имаме идеи, нужна ни е подкрепа. Козирка може да има и до края на годината. Седалките ще са от Тодор Батков, той ми обеща", добави той.

"Последен етап - за него трябват още 2-2.5 млн. лева. Тогава ще бъдат завършени залите за пресконференции, съблекални, съдийски стаи. Сектор А ще го има, но през септември", увери Иво Тонев.

 "Декември бяхме в Москва с Тодор Батков и говорихме с „Газпром". Имахме подписан договор с фирма, която следващите 10 години да организира концерти на нашия стадион. Не мислех, че ще е сериозен проблем да завършим строежа. Няма договор с „Газпром" и това се отрази. Забавихме с в някои етапи. Да приемем, че съм бил твърде самоуверен в действията си през януари. Няма да се откажа, докато не завърша строежа. Тепърва ще имам още трудности и проблеми. Дали някой пречи? Предпочитам да не отговарям на този въпрос. Не се чувствам подведен, това бе мое решение. Не се крия, не се оплаквам и не плача", разчувства се той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com