Футболист на Лудогорец забъркан в скандала за черното тото?

18666
Футболист на Лудогорец забъркан в скандала за черното тото?

Юношеският национал Стивън Петков, който наскоро смени Левски с Лудогорец, бе забъркан в скандала на деня - ареста на 20-годишен футболист по обвинения за уговаряне на мачове. Според вестник "Стандарт" Петков може да е футболистът, който е осъществил връзката между човека на черното тото и националите до 19 години, които участваха в европейското първенство за юноши в Унгария.

Според слуховете младокът всеки момент ще бъде привикан на разпит в полицията.

Бивш вратар на Видима е арестуваният за черно тото

Футболистът, който бе арестуван по подозрение за манипулиране на мачове, е 20-годишният бивш вратар на юношеския национален отбор по фу...

Стивън Петков бе в Правец като част от състава на селекционера Александър Димитров, но отпадна от групата в последния момент. Може да е бил изхвърлен заради връзката си със скандала, пише "Стандарт".

Независимо от разследването на полицията, Изпълкомът на БФС ще се съвещава и вероятно ще изхвърли посредника или посредниците за година и половина от футбола.

Както вече не един източник обяви, бившият футболист на Видима-Раковски Даниел Гяуров е човекът, който е опитал да подкупи част от националите до 19 години. Преди да заминат за Унгария, "лъвчетата" били посетени от въпросния бивш младежки национал в Правец и им било предложено да вземат пари, за да манипулират определен мач.

Според "Стандарт" възпитаниците на Александър Димитров трябвало да паднат с много голове от Германия на старта, което нямаше да учуди кой знае колко, предвид факта, че младежкият Бундестим стана шампион на Европа, а мъжкият - на света. Един от играчите се навил да уговори част от колегите си, но те се оказали съвестни и разказали какво се крои на селекционера си. Той от своя страна се свързал с президента на БФС Борислав Михайлов, който сезирал съответните органи. Офицерът за борба с тотото в БФС Марио Костурков събрал доказателства за планираното престъпление и ги предал на властите. Така се стигнало до ареста и разпитите.

Бивш вратар на Видима е арестуваният за черно тото

Футболистът, който бе арестуван по подозрение за манипулиране на мачове, е 20-годишният бивш вратар на юношеския национален отбор по фу...

"Само един футболист е замесен. На останалите благодаря за доверието. Невероятно за един отбор. Дойдоха при мен и ми съобщиха, че техен колега контактувал със съмнителни лица и им предлага разни неща. Благодаря и на Боби Михайлов за реакцията", коментира пред "Стандарт" Александър Димитров.

"Мачовете са чисти. Но психиката на тези момчета беше разбита с разпитите преди шампионата", допълни селекционерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ