Феновете на ЦСКА застанаха зад Томов и заплашиха политиците заради "Армията"

23312
Феновете на ЦСКА застанаха зад Томов и заплашиха политиците заради "Армията"
Снимка: БГНЕС

Феновете на ЦСКА се срещнаха с ръководството на тима, начело с Александър Томов и Александър Тодоров. Двете страни са обсъдили ситуацията в клуба, като привържениците са решили да вземат в свои ръце проблема със стадион "Българска армия", който до ден-днешен не принадлежи на тима.

Ето съобщението на "Фен клуб Сектор Г":

"Армейци, вчера на ст. "Българска армия" се проведе среща между представители на ръководството на ЦСКА и привърженици на клуба. Безпрецедентното в случая е, че освен членове на основните фенски организации, присъстваха и близо 20 добре известни сред "червената" общност привърженици от по-старото поколение. Именно тяхна бе и инициативата за подобна среща. От страна на клуба присъстваха Александър Томов и Александър Тодоров, както и други членове на ръководството, а спортно-техническият щаб беше представен от Стойчо Младенов. Обсъдени бяха множество въпроси, свързани с последните събития около нашия любим клуб, както и плановете за развитие в близко бъдеще.

Всички привърженици се обединихме около мнението, че в настоящия исторически за ЦСКА момент е изключително важно нашите усилия да бъдат фокусирани в една посока, да влагаме цялата си енергия в нея и да не допускаме разпиляване на силите. Безспорно приоритет номер едно е кампанията за закупуване на акции, целяща стабилизирането на клуба и превръщането му в публично акционерно дружество. Това е необходима стъпка към един нов модел на управление, който ще ни даде по-голяма прозрачност и възможност да влияем пряко върху съдбата на любимия отбор. За да е успешна тази стъпка обаче е нужна още по-голяма активизация сред "червена" България. Нека гледаме на кампанията с акциите не просто като събиране на една определена сума, а като начин да се преброим. Като възможност да видим колко са Армейците, които наистина са готови с дела да помогнат на клуба си, а не са силни само на приказки. Към момента над 3000 души са си купили акции на ЦСКА. Малко са каузите, които могат да съберат толкова хора и такава сума. Но представете си, ако станем няколко пъти повече – какъв фактор ще бъдем и какво можем да постигнем!

Получихме уверения от ръководството, че са налице едри инвеститори, които ще закупят по-големи пакети акции. Успехът на начинанието обаче е невъзможен без нашето масово участие. Когато човек види отблизо пламъка в очите на Стойчо Младенов, когато говори за ЦСКА, веднага му става ясно откъде идва мотивацията и характерът на нашите футболисти през този сезон. Остава малко повече от месец до края на кампанията. Надяваме се повече хора да се заразят с воля и страст като тази на Стойчо – тогава със сигурност ще успеем! Всичко е в нашите ръце!

За съжаление и в моменти като този се намират хора, които се опитват да пречат на нашата кауза. До нас достигнаха информации, че бившият председател на фен клуба Димитър Ангелов – Дучето е разубеждавал привърженици да си купуват акции. Когато става дума за него нищо не може да ни учуди, особено при положение, че наближават избори, но едно друго събитие от миналата седмица безспорно засегна всички ни. Група бивши футболисти на ЦСКА даде пресконференция и изкуствено се опита да нагнети напрежение в изключително важния за клуба период. Някои от тях е излишно да бъдат коментирани, но други наистина считахме за славни ветерани или дори легенди на нашия отбор. За да бъдеш такъв обаче не е достатъчно само да си бил добър футболист или треньор. За да си легенда трябва да носиш името, традициите и идеалите на ЦСКА в сърцето си и да ги защитаваш от първия си ден в клуба до сетния си дъх. Такъв беше Крум Янев, който на преклонна възраст пътуваше навсякъде, за да е близо до отбора, такъв е и Митата Якимов, който може да бъде видян да пътува с градския транспорт редом с привържениците след някой мач. Тъжно е, че някои ветерани се възползваха от този си статут, за да си уредят фиктивен пост в клуба и просто да прибират заплата. Критикуваха ръководства, преди да бъдат назначени, а след това бързо "сменяха плочата". Други пък се интересуваха само от безплатните пропуски и билети за ложите. Дали присъствалите на пресконференцията са мотивирани от лични вражди или са подтиквани от трети лица да създават напрежение и да пречат, оставяме да тежи на тяхната съвест. Интересно ни е защо преди година не бяха толкова активни срещу предишното ръководство, а някои от тях даже бяха на път да станат съучастници в ликвидирането на ЦСКА. Дори и миналата седмица да са се чувствали лично засегнати от даден ръководител или служител, да тръгваш на война заради подобно нещо в такъв критичен момент е равносилно да тръгваш на война срещу ЦСКА. Защото ръководства и служители се сменят, но Клубът остава... Истинските легенди на ЦСКА неведнъж са преглъщали дори унижения през годините на безумно управление, но не са казвали и дума – с единствената мисъл да не навредят на клуба.

В края, но не на последно място по значение, беше обсъдена и друга тема - въпросът с базите на ЦСКА. Ръководството заяви, че още от следващата седмица ще бъде започната работа по реновирането на Сектор "Г". Остава обаче открит проблемът със собствеността на базите, а само неговото решаване може да позволи цялостна реконструкция на ст. "Българска армия" или изграждане на ново съоръжение. Както знаем, от години ЦСКА е поставен в неравностойно положение в това отношение. Много други клубове получиха безвъзмездно своите бази от министерства и общини, при доста от тях това се случи в най-тъмните години на прехода по абсолютно криминален начин. Сменяха се правителства, сменяха се собственици на нашия клуб, но проблемът остана. Единственият извод, който можем да направим от това е, че определени кръгове имат интерес това да не се случи. Съвременен стадион и тренировъчна база са жизненоважни фундаменти за развитието на всеки клуб и могат да предопределят бъдещето му за години напред. Наясно сме, че институциите в нашата държава не обръщат внимание на някакъв проблем, докато не бъдат поставени под натиск. В тази връзка, ако не видим развитие в близките седмици, ще бъде изготвено отворено писмо до президента, премиера, имащите отношение министерства и до всички други, от които зависи решаването на въпроса. И това ще бъде само първата стъпка. Ако след писма и срещи не видим резултати, ще бъдат организирани протести и недоволството ни ще бъде изразено под друга форма. Крайно време е проблемът с базите на ЦСКА да бъде решен. Нашият клуб е не по-малко заслужил от останалите и няма причина да бъде третиран по различен начин. Напротив! ЦСКА е най-титулуваният клуб в България и привържениците му са незаобиколим фактор в нашето общество.

Настоящата позиция е подкрепена от:

"Фен клуб Сектор Г", "Офанзива", "Animals", "Varna Firm", "Torcida Plovdiv", "Югозападна Офанзива", "Бригада Бургас", сдружение "Червени сърца", фен клуб "Перник", "Дивизия Монтана" и още десетки фен клубове от цялата страна, заедно с отявлени "червени" фенове от близкото и далечно минало.

Напред, Армейци смело, да браним нашето велико дело!".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ