Дербито на Пловдив зависи от тях

5762
Дербито на Пловдив зависи от тях
Снимка: БГНЕС

Локо (Пд) и Ботев имат двама футболисти, които явно могат да игарят добре на всеки пост без вратарския. И двамата са чужденци, но вече доста време са в България. Това са Диего Фераресо и Абел Анисе Андрианантенайна, които са изключително важни за отборите си.

Локомотив трудно ще успее да задържи бразилеца Диего. Той е най-постоянният футболист на “черно-белите“ и има сериозен интерес  към него от други клубове. Той тръгна в родния футбол от Литекс, но там не го оцениха по достойнство и той потърси успех другаде. През сезона Диего най-често бе използван от Александър Станков като ляв бек. Тази позиция подхожда на бързината му и вкуса му да атакува. В Литекс той действаше като плеймейкър и бе смятан за дете чудо, но сега е върнат по-назад на терена заради разнообразната му игра. В Локомотив  той играеше с успех и като вътрешен халф, а в първия мач от полуфиналите за Купата на България срещу Лудогорец в Разград бразилецът игра и като ляво крило заради наказанието на Здравко Лазаров. Съвсем естествено Диего е и любимец на феновете на Локо.

Без Доре в дербито, пазят го за Купата

Новият любимец на бултрасите Феребори Доре ще остане резерва в дербито с Локомотив (Пд), твърди “Меридиан мач“. Наричаният ...

С подобен профил в Ботев е Абел Анисе. Малгашът най-често действа като вътрешен халф, но заради смяната на схемата той също сменя позицията си. Откакто Станимир Стоилов използва двама нападатели в лицето на Феребори Доре и Юнес Хамза, Анисе играе като външен халф по едното крило. Той изглежда най-силен на позицията зад тарана, тъй като може да атакува и от втора позиция. През есенния полусезон дори бе използван от Мъри Стоилов като единствен нападател заради тежката контузия на Иван Цветков. Не бива да се забравя, че Абел Анисе вкара и двата гола при победата на Ботев над Локомотив с 2:0 в първото градско дерби за тази кампания.

Днес Диего и Анисе пак ще имат основни роли, като все още не е ясна позицията, на която ще бъде използван бразилецът. Не е пресилено да се каже, че изходът на сблъсъка днес зависи до голяма степен от формата и приноса на двамата чужденци. Без да са тартори в тимовете си, те са с основна роля при всяка победа.

Христо Бонински, “Меридиан мач“. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com