Черно море успя да измъкне точка от Лудогорец в Разград

15998
Черно море успя да измъкне точка от Лудогорец в Разград
Снимка: БГНЕС

1:1 – след като „Черно море” успя да победи и „Левски”, и ЦСКА, сега варненци успяха да вземат равенство на шампиона „Лудогорец” при това на собствения му стадион.

Противно на повечето прогнози „Лудогорец” не можа да вземе аванс през първото полувреме, като направи впечатление, че въпреки териториалния натиск на разградчани, варненци успяха да не ми позволят да създадат чисти положения. Чак след двадесетина минути игра Иван Стоянов получи шанс да стреля, но неточно.

Черно море спъна Левски

Отборът на "Черно море" постигна труден, но заслужен успех с 2:1 над "Левски" в първия мач от 19-ия кръг на "А" група, игран на стади...

Студеният душ за „Лудогорец” дойде десет минути преди почивката. Тогава увлечените в атака домакини допуснаха извеждащо подаване към Бакари, който успя да прокара топката покрай Владислав Стоянов, а тичащият до него Ешпиньо се подхлъзна и не можа да избие бавно влизащото в мрежата кълбо - 0:1.

В самия край на полувремето звездата на домакините Марселиньо стреля много хубаво от воле, но отново за малко в аут, което беше добре дошло за вратаря на „Черно море” Георги Китанов, защото при точен удар не беше ясно дали той щеше да успее да спаси.

Второто полувреме премина при непрестанен натиск на „Лудогорец”, но „Черно море” се бранеше доста добре. Все пак варненци приеха твърде много играта в своята половина и двадесетина минутки преди края се пропукаха – след корнер топката отиде в Козмин Моци и след малко щастлив рикошет и спиране централният защитник от половин метър нямаше как да сбърка – 1:1. Веднага след това Симеон Райков можеше пак да изведе „Черно море” напред след неразбирателство между Владислав Стоянов и защитата на домакините, но крилото на варненци нямаше как да стреля точно.

До края на срещата разградчани се хвърлиха в атака, но гостите успяха да устискат и се поздравиха с ценна точка. В последната минута Марселиньо влезе много лошо с бутоните напред при единоборство с Георги Китанов и можеше да бъде изгонен, но съдията го пожали.

Домусчиев удвои бюджета за трансфери през зимата

След снощния пореден сензационен успех на "Лудогорец" в Лига Европа, собственикът Кирил Домусчиев обяви, че е подготвил между 1,5 и 2 м...

Така „Лудогорец” остава първи с 47 точки, а „Черно море” е на шесто място с 31 точки – наравно с „Левски”, но с мач повече.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com