ЦСКА нокаутира Левски

22377
ЦСКА нокаутира Левски
Снимка: БГНЕС

В първото вечно дерби за този сезон отборът на ЦСКА надигра категорично „Левски”, зашивайки звучни три шамара в лицето на сините – 3:0. С победата червените събират 26 точки, две по-малко от лидера „Лудогорец”, а „Левски” остава с 19 точки преди изиграването на всички мачове от 13-ия кръг.

В началото на срещата и двата отбора заложиха на по-активна игра – ЦСКА на два пъти осъществи добри влизания по фланговете, но центриранията не се получиха, а за „Левски” Цветан Генков имаше шанс след като спечели единоборство с Джаксън Менди, но ударът му отиде в аут.

Започна вечното дерби, задържаните са 66

Общо 66 души са отведени в различни столични управления на МВР към 15.30 часа преди началото на мача между отборители на ЦСКА и "Левски...

Постепенно обаче ЦСКА започна да налага превъзходство, а „Левски” ставаше все по-пасивен. И логичното се случи в 30-тата минута – Емил Гъргоров даде перфектен диагонален пас на Неманя Милисавлевич, който излезе сам срещу Горан Блажевич, заобиколи го и прати топката в мрежата – 1:0.

Стъписването в отбора на „Левски” беше видимо и буквално пет минути след първия гол ЦСКА вкара и втори. Основната вина носеше Дъстли Мюлдер от сините, който първо фаулира крайно грубо Милисавлевич, а от последвалото центриране топката отиде на главата на Апостол Попов на първа греда, който трябваше да бъде пазен от Мюлдер и Попов с лекота прониза Блажевич – 2:0.

Шокът за „Левски” стана пълен след само още две минути – Блажевич подаде от аут на Милиев, който беше пресиран от Марсиньо и загуби елементарно топката, бразилецът влезе отляво в наказателното поле и подаде на празна врата на Емил Гъргоров, който нямаше как да сбърка – 3:0.

„Левски” можеше да върне един гол, но удар от границата на наказателното поле беше уловен от Черни.

28 арестувани преди мача „Левски“ - „ЦСКА“

28 задържани лица без документи за самоличност, в нетрезво състояние, или са нарушавали обществения ред има до момента, преди...

Второто полувреме започна с нов шанс за ЦСКА – центриране от корнер намери Ивайло Чочев до точката на дузпата, червеният юноша стреля с левия крак, но Блажевич спаси със страхотен плонж. А четири минути след това гредата спаси „Левски” след удар на Марсиньо. „Левски” отвърна с воле от упор на Гаджев, но синият халф уцели точно Томаш Черни.

След експлозивното начало на втората част темпото рязко спадна, като ЦСКА започна да изчаква, а „Левски” така и не успяваше да върже два-три паса поред. Чак в 80-тата минута Дъстли Мюлдер центрира хубаво, с мек пас, но Гари Родригес отигра положението все едно имаше патерица вместо крак. След три-четири минути при подобна ситуация, след разбъркване, Антонио Вутов не се ориентира в близост до Черни и от изгоден шанс се получи поредното наивно отиграно положение.

В крайна сметка силите на „Левски” дори не стигнаха за почетен гол и така за синия клуб 100-тния му сезон се превръща в истинска мъка. ЦСКА пък вече гледа по-уверено напред и има шанс да скъси разликата с „Лудогорец”, тъй като разградчани играят утре дерби с „Литекс”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com