"British homosexual broke the game!" Реал излъга героите от Лудогорец

58655
"British homosexual broke the game!" Реал излъга героите от Лудогорец

Нови 90 минути магия от Лудогорец. Българският тим изигра изключително достоен мач срещу Реал (Мадрид), който загуби с минималното 1:2. Разградчани стояха като равен с европейския шампион пред препълнен "Васил Левски", над 40 000 зрители ще запомнят този мач завинаги. Лудогорец вече подобри рекорда на Левски, след като вкара втори гол в турнира, но остава с нулев актив. Затова спомогна шотландската съдийска тройка, водена от Крейг Томсън, която стабилно побутна Реал.

Лудогорец влезе в мача като голям отбор. Без притеснение и треперене от именития противник. Играчите на Георги Дерменджиев показаха зъби още в 5-ата минута. Тогава Марселиньо не успя да овладее отличен извеждащ пас към него в наказателното поле.

В 7-ата минута времето спря. Българският шампион поведе на най-успешният клуб в турнира, легендарният Реал (Мадрид). 43 000 зрители не вярваха на очите си, когато Козмин Моци след корнер отклони топката към Марселиньо на задната греда, а там бразилецът с глава шокира Икер Касияс и компания.

Шашардисаният Реал реагира мигновено и натисна в търсене на изравнителен гол. В 10-ата минута Йордан Минев фаулира Хавиер Ернандес в наказателното поле и Крейг Томсън справедливо посочи бялата точка. Най-добрият футболист в света Кристиано Роналдо застана на топката. Зрелището и героизмът на българския тим обаче продължи, когато Владо Стоянов спаси удара му. Феновете вече бяха в делириум!

Реал бе толкова стъписан, че не намираше играта си и изпитваше сериозни трудности в организирането и. Лудогорец резонно се прибра предпазливо в защита.

В 14-ата минута Кристиано Роналдо се измъкна отляво и реализира, но му бе вдигната несъществуваща засада.

Лудогорец спокойно изнасяше топката и не даваше на Реал да създава чисти положения. Нещо повече - в 22-ата минута разградчани стигнаха до два поредни корнера, а при втория Козмин Моци стреля добре с глава.

И когато Реал бе тотално зациклил се намеси съдията Крейг Томсън. Кристиано Роналдо се блъсна в Козмин Моци в наказателното поле в 23-ата минута и това бе достатъчно за шотландеца да отсъди втора дузпа. Този път той сгреши. Това обаче не стори Кристиано Роналдо, въпреки че Стоянов отново хвана ъгъла - 1:1. Видимо изнервеният Роналдо показа на феновете на стадиона да се успокоят. Те му отвърнаха със скандирания "Меси" в следващите минути.

Лудогорец не се притесни и продължи да играе своята игра. В 30-ата минута хубава атака на "орлите" завърши с удар на Михаил Александров, който Касияс спаси. Лудогорец отвърна с опасен удар на Хавиер Ернандес с глава след центриране на Марсело. Стоянов бе на мястото си.

В заключителната част на първото полувреме Реал наложи доминация. Защитата на Лудогорец се разкъсваше, а бързите играчи на Карло Анчелоти се възползваха от свободните пространства, но Чичарито пропусна в 43-ата минута след пробив на Кристиано Роналдо.

Заключителният момент от първото полувреме бе отменен гол на Роман Безяк заради засада.

Реал започна по-активно второто полувреме и Роналдо прати опасна топка успоредно на голлинията веднага след неговото начало. В 52-ата минута Владо Стоянов отново показа суперкласа. Той извади удар с глава на Гарет Бейл от пет метра по невероятен начин.

Лудогорец не остави да бъде натиснат и в 55-ата минута Икер Касияс трябваше да показва класа за да спаси страхотен далечен удар на Фабио Ешпиньо. В ответната атака Моци се намеси великолепно и предотврати сигурен гол на Чичарито, който бе оставен сам на задната греда.

Свири, бе, свири - една коментаторска епопея

Бисерите на "вечното лице" на футболния коментар Алекси Сокачев бяха не по-малко чакани, отколкото гостуването на десеткратния европей...

Минутите си минаваха, а статуквото се запазваше. Лудогорец бе равностоен на Реал (Мадрид)! В 66-ата минута Марселиньо стреля страхотно от дистанция, а Касияс трябваше да се намесва акробатично.

В 68-ата минута и Йордан Минев направи изява от невероятна класа. Той изчисти от голлинията удар на Кристиано Роналдо, който вече бе преодолял Владо Стоянов. Това се случи минути след влизането в игра на Карим Бензема, чието присъствие веднага се усети.

В 77-ата това даде резултат. Марсело центрира отляво, Александров падна в наказателното поле, така топката стигна до Бензема, който без проблем вакра за 1:2. От Лудогорец скочиха с претенции за нарушение, но шотландският съдия за пореден път в този мач отсъди в полза на по-именития отбор.

Лудогорец изнемогна физически и за Реал стана по-лесно да създава голови положения. Въпреки това нашият тим се мобилизира и стигна до пробив на резервата Върджил Мисиджан в 83-ата минута, когато Ияраменди го дръпна за ръката, но съдията отказа да отсъди дузпа. Да, холандецът падна пресилено, но това стори и Кристиано Роналдо през първото полувреме.

Две минути по-късно бе отсъдена безумна засада в ущърб на Лудогорец, а съдийските грешки вече дойдоха в повече. Българският тим не успя да надмогне тях и класата на Реал и загуби мача с гордо вдигната глава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ