Благодарим ти, Марто!

8158
Благодарим ти, Марто!
Снимка: БГНЕС

Онзи ден Мартин Петров призна с половин уста нещо, което се очаква от повечето фенове на ЦСКА – че може би ще се откаже след края на сезона. Още когато бе представен на “Армията“ през октомври, Марто каза, че е бил пред следната дилема – да продължи да живее в Англия, където е семейството му, или да дойде да помогне на любимия си отбор. Тогава крилото заяви, че е направил сериозна жертва, защото все пак е трудно да живееш далеч от най-близките си, пък дори и в родината си.  Но тази жертва си заслужава, защото точно тогава ЦСКА имаше нужда от подобен играч, който да върне на стадиона хора, които не бяха ходили на него от години. Връщането на Марто като че ли означаваше: “ ЦСКА значи любов“. Иначе няма как по друг начин да си обясним факта, че той остави спокойния живот на Острова, за да гони топката по кривите и кални терени на България.

Ето заради подобни жестове футболистите се делят на два вида: едните, които винаги предпочитат спокойствието и парите, а другите – които са готови да се хвърлят в тъмното само заради идеята. Това направи Мартин. Той беше наясно, че не е провел никаква подготовка. Че вече не е онзи футболист, когото гледахме по терените на България, Швейцария, Испания и Германия. Той е изгубил скорост, резките си финтове. Но майсторлъкът все още е в краката му. Това се видя ясно при гола срещу Нефтохимик, както и при асистенцията към Косоко в двубоя с Ботев. Марто знаеше, че в много от мачовете ще е резерва на футболисти, които нямат и една десета от неговите успехи и сигурно няма да имат. Но въпреки това се съгласи да удари едно рамо на Стойчо Младенов. Заради това пък Екзекутора го хвали постоянно. Казва, че това е футболистът, който го удивява най-много от всички. Че тренира с желанието и хъса на юноша. Истински професионалист.

ЦСКА обмисля бенефис на Мартин Петров, кани звезден тим

Ръководството на ЦСКА обмисля да организира пищен бенефис на Мартин Петров, ако нападателят се откаже от футбола, съобщава “Труд&...

А колко хубаво щеше да му е в Англия?! Щеше да рита в третото или четвъртото ниво, да речем. Щеше да взима повече от 7500 евро, които получава в ЦСКА. И с едно или две добри отигравания щеше да осмисля заплатата си за годината.  Но не, Марто искаше да отдаде заслуженото на клуба, който го изстреля в големия футбол. И може би искаше да победи Левски. Е, направи го.

Впрочем такива хора има все по-малко. Това се вижда от “онзи списък“, който от “Армията“ извадиха преди няколко дни. Там гъмжеше от “цесекари“. Ето сега явно се вижда къде е разликата между едните и другите. Вече стана дума за Мартин. Вальо Илиев можеше да рита в Русия. Бадема – в Китай или Турция. Тошко Янчев – на спокойствие в Славия, а Иван Стоянов в Кипър, да речем. И банковите им сметки щяха да стават все по-пълни, защото го заслужават. Но те предпочетоха любимия отбор и публиката, която ги носи на ръце след историческите победи – трите над Левски, двете над Литекс и последната с Ботев. Да, на “Лаута“ се видя, че този отбор има слабости. Но кой няма?! Сигурно в този си вариант ЦСКА не е готов за Европа. Но дотогава има време. А и селекция тепърва ще се прави.

Мартин, Тошко, Вальо и Бадема дадоха своето за “червените“, които дори и в най-противоречивия си сезон са на 8 точки пред 100-годишния Левски. Заради това трябва да кажем едно голямо “Благодаря!“ на Петров, а и на другите. Не само за направеното с екипа на България и с тези на Сервет, Волфсбург, Атлетико (Мадрид), Манчестър Сити, Болтън и Еспаньол, а за това, че си развали рахата, за да не изневери на сърцето си. 

Богомил Русев, “Меридиан мач“

Левски и ЦСКА вървят към антирекорд по зрители на дербито

Много слаб интерес към дербито отчитат до момента в Левски и ЦСКА. Двата клуба са притеснени, че може да запишат антирекорд по посещаем...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ