Берое пак напълни гащите срещу ЦСКА

31596
Берое пак напълни гащите срещу ЦСКА

Берое реанимира ЦСКА. "Заралии" продължават да чакат първата си домакинска победа над "червените" за първенство от 24 години, след като и днес профукаха шанса си. 2:1 за столичани след 0:1 на полувремето и тимът на Стойчо Младенов забрави за срамното поражение от Монтана за Купата през седмицата. ЦСКА дръпна с 4 точки на върха в "А" група пред втория Левски. Берое остава трети с 18.

ЦСКА започна мача със спомена за резила срещу Монтана в сряда за Купата. И преди "червените" да имат игрово време с което да се отърсят от този шамар, те получиха нов. Георги Костадинов от домакините получи ранна контузия и бе заменен от Димо Бакалов. Това се оказа ключово, тъй като минута по-късно бившият играч на Лудогорец откри резултата.

Якуб Дивиш направи нова фатална грешка след тази във Варна срещу Черно море. Вратарят на ЦСКА изби много лошо центриране на Венцислав Христов право в краката на Бакалов и той без проблем уцели опразнената врата за да прати в делириум ексцентричната агитка на домакините - 1:0.

Развоят на мача бе по вкуса на Берое и домакините започнаха да играят по-умно с мисъл повече за защитата. В 17-ата минута Венци Христов стреля опасно от фаул, но този път Дивиш се намеси акуратно.

В 21-ата минута ЦСКА имаше уникален шанс да изравни. Тони Силва прати страхотен пас към Жуан Фелипе, който от воле и отлична позиция прати топката над вратата.

Отново Фелипе в 25-ата минута поиска дузпа след съприкосновение в наказателното поле, но Ивайло Стоянов замълча. В следващата атака Тони Силва се отскубна отляво след пас на Милисавлевич, вратарят на Берое Благой Макенджиев улови спокойно.

До края на полувремето Берое имаше по-добрите шансове. Игор Джоман отправи много хубав удар отдалеч в 28-ата минута, който премина покрай дясната греда. Венци Христов пък отново се пробва от фаул в 39-ата минута, но Дивиш отново спаси.

Второто полувреме започна с ново положение за Берое. След хубава атака и серия от рикошети в наказателното поле Жуниор Мапуку се озова на добра позиция, но стреля силно и неточно в аут.

ЦСКА така и не успяваше да създаде сериозно голово положение и изпитваше сериозни трудности в организацията на играта. В 57-ата минута Стойчо Младенов най-сетне се сети да включи в игра един от най-добрите си играчи - Антон Карачанаков и това даде резултат.

В 71-ата минута ЦСКА получи правото да изпълни пряк-свободен удар на над 25 метра от вратата на домакините. С него се зае именно Карачанаков и препарира Макенджиев за 1:1.

Берое се скова, не успяваше да намери играта си и за пореден път показа страха си от ЦСКА. Стойчо Младенов използва това и направи нова ключова смяна, пускайки в игра Аурелиен Йоахим в 80-ата минута.

С първото си докосване на топката той направи пробив отдясно, намери Сержиу Буш в наказателното поле, който с много точен удар покрай гредата вкара втория гол за ЦСКА. Гостуващите фенове ликуваха.

Берое не успя да се съвземе от този удар и загуби безславно от ЦСКА.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ