Армения уби мечтите ни за Световното в Бразилия

76848
Армения уби мечтите ни за Световното в Бразилия
Снимка: Getty Images/Guliver

Надеждите на България да стигне до бараж за класиране на Световното първенство догодина в Бразилия бяха попарени след като в решителен мач загубихме от Армения в Ереван с 1:2.

Армения влезе с голямо желание в мача, но като цяло положения нямаше, въпреки силния домакински натиск. Чак в 19-тата минута дойде първата сериозна опасност пред Владислав Стоянов, който беше предпочетен пред Николай Михайлов на вратата – вратарят на „Лудогорец” спаси с ефектен плонж хубав далечен удар.

Подадохме жалба във ФИФА заради посрещането в Ереван

Президентът на БФС Борислав Михайлов сезира с протест ФИФА за посрещането, което арменски фенове устроиха на нашите в Ереван, пише foo...

Постепенно националите успяха да укротят арменците, които, въпреки ентусиазма си, нямаха ясна идея как да пробият отбраната ни. А в атака България ставаше все по-опасна – две-три слизания на Георги Миланов, Ивелин Попов и Станислав Манолев завършиха с неточни центрирания. В 36-тата минута дойде големият ни шанс – Ивелин Попов беше изведен перфектно с едно докосване от Емил Гъргоров, капитанът ни обаче беше позастигнат от арменски защитник и не стреля достатъчно добре, а арменският вратар Роман Березовский спаси с крак.

В 44-тата минута нещата станаха много сериозни за България – Николай Бодуров извърши фаул пред наказателното поле като последен в защитата и беше изгонен. От последвалия пряк свободен удар Арас Йозбилис с изключително технично изпълнение препарира Стоянов – 1:0.

В началото на второто полувреме Гъргоров се освободи добре в наказателното поле, но преди да стреля беше спрян с шпагат. В ответната атака Владислав Стоянов излезе добре и блокира откъснал се арменски играч. А след това Петър Занев намери напълно сам Станислав Манолев пред малкото наказателно поле на Березовский, но той не уцели вратата.

Мачът стана много двуостър и в 52-рата минута Владислав Стоянов спаси с плонж удар по диагонала на Артур Саркисов, който беше сам срещу българския вратар. Три минути по-късно Петър Занев пак проби отляво, подаде отлично по земя и Манолев стреля по земя, но Березовский парира удара.

Футболна България иска победа над Армения

Днес, от 18:00 часа, националният отбор на България по футбол гостува на Армения в решителен двубой от квалификациите за Световното ...

В 60-тата минута България се върна в мача – получихме пряк свободен удар фронтално на около 25-28 метра, зад топката застана Ивелин Попов и със страхотен удар в горния десен ъгъл изравни – 1:1.

Само две минути по-късно Светослав Дяков получи втори жълти картон след крайно глупав фаул в центъра на терена и националите останаха с девет души – изключително тежка, направо безнадеждна ситуация.

В 72-рата минута Армения пропусна уникален шанс да поведе – пробив отляво завърши с пас към Саркисов и от чиста позиция той стреля високо над гредата.

С течение на времето физическите сили на националите намаляваха, след като играехме с двама души по-малко, а Любослав Пенев рискува и вкара въпреки всичко нападател в лицето на Венцислав Христов. И в 87-та минута логичното се случи – Юра Мовсисян надбяга защитата ни, Иван Иванов скочи на отчаян шпагат и това помогна на арменците, тъй като топката рикошира и мина над плонжиралия Владислав Стоянов – 2:1.

Посрещнаха националите ни в Армения с бомбички и викове: „Българи-цигани”

С обидни думи, замеряне и димки бе посрещнат българският национален отбор при пристигането му в Ереван, Армения, съобщи БНР. Скандалът...

До края на мача Армения можеше да вкара и трети гол, но Владислав Стоянов успя да спаси нов опасен удар. Това се оказа всичко и сега шансовете ни за класиране са крайно минимални, тъй като дори да успеем да останем втори, най-вероятно ще сме девети в класирането на вторите отбори в Европа и няма да отидем на бараж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ