28 арестувани преди мача „Левски“ - „ЦСКА“

41734
28 арестувани преди мача „Левски“ - „ЦСКА“
Снимка: БГНЕС

28 задържани лица без документи за самоличност, в нетрезво състояние, или са нарушавали обществения ред има до момента, преди футболната среща между отборите на ЦСКА и "Левски". Това каза пред БНР главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.

Потвърдила се е информацията за нападенията над чужденци, за която се говори в социалните мрежи, каза той. След 21.00 часа снощи, 7 фенове на „Левски” и един на ЦСКА, са направили опит да нападнат четирима чужди граждани от африкански произход при джамията в центъра на столицата. Нападението е предотвратено. За съжаление, нашата информация се потвърди. Снощи няма сериозно пострадали, благодарение на бързите и адекватни действия на служителите на МВР, каза главният секретар на МВР.

Пет затрогващи жестa на футболно спортсменство

В съвременния футбол парите отдавна доминират, а подозренията и публикациите за уговорени мачове дори в най-престижните европейски шамп...

МВР ще направи всичко възможно, в рамките на закона, да осигури сигурността на гражданите и опазването на обществения ред преди, по време и след футболната среща между отборите на ЦСКА и "Левски". Подготвени са водометни машини. Засилено е полицейското присъствие на територията на цялата столица, каза главен комисар Светлозар Лазаров. След инцидента снощи, СОБТ ще участва в опазването на обществения ред, каза още главният секретар на МВР.

Изключително засилено е полицейското присъствие около Националния стадион „Васил Левски”. Патрули има по кръстовищата на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, освен полиция, е разположена и жандармерия. В Борисовата градина има конна полиция. До езерото „Ариана” в Борисовата градина има голяма група фенове на ЦСКА. Голямата част от тях са с шаловете, шапките и фланелките на любимия отбор и скандират лозунги и песни в подкрепа на ЦСКА и обидни за отбора на „Левски”. Някои от феновете носят пластмасови бутилки бира. В групите има и малолетни привърженици на отбора. В Борисовата градина се чуват хвърлени пиратки. На входа на Националния стадион откъм езерото „Ариана” има поставени метални заграждения. Разположена е много полиция и жандармерия. На парапета на първия етаж на стадиона е поставен плакат, на който с червени букви пише „90 минути подкрепа в името на ЦСКА”. По бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” движението е нормално. Началото на футболната среща е от 16.00 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ